Verhaal: ‘Uitwijken juni’

Uitwijken slaat in 2021 een nieuwe weg in. We staan nu maar liefst drie weken op één plek. De ideale termijn dus om én in diverse wijken te vertoeven én toch voldoende tijd te hebben om de plek en haar buurtbewoners te leren kennen.

In juni hield ons mobiele cultuurhuis halt in het wel zeer gastvrije Male. Onze bar -, boek -, en bureauwagen omzoomden een gezellig terras onder de bomen. De weken vlogen voorbij. Voormiddagen werden gekleurd door almaar vastere bezoekers en na de schooluren vonden kinderen een nieuwe uitvalsbasis. Voor die kinderen viel er op Uitwijken van alles te leren, zo hadden sommigen nog nooit thee gedronken en was de ontdekking van het magische warme water dat aan smaak wint een ware openbaring.

Aan het einde van week twee speelde 15feet6 hun spetterende voorstelling League & Legend (die trouwens ook te zien is op Cirque Plus!). Het publiek nam historische proporties van 200 personen aan en gaf zichzelf daar een oorverdovend applaus voor. Wat hebben we die cultuur toch gemist!

Als sluitstuk had Uitwijken nog een veelzijdig weekend in petto. Op vrijdag trapte een concert van een onversneden rapper DIKKE de driedaagse op gang. De Maalse jeugd tekende present en kon met uitzinnig enthousiasme het ‘Hip Hop-idool’ ontvangen.

Op zaterdagavond een geheel ander soort concert van The Free Amigo’s, de superband die Uitwijken met eigen hand samenstelde. Drie topmuzikanten staken de bekende koppen bijeen en wàt gàf dàt spektakel. Een avond vol vettige baslijnen, prettige covers en hilarische intermezzo’s. Een avond om nooit te vergeten.

Op zondag streek Jong Volk neer in Male. Een hele reeks aan optredens waren gepland, maar een zeer uit de kluiten gewassen onweer stak daar een stokje voor. De namiddag werd à la minute vertimmerd en zoals altijd kwam na de regen zonneschijn. Tijdens een gezellige zomermiddag (én nog voor de Rode Duivels werden uitgeschakeld) viel er alleen maar te genieten. Zo was er Doornroosje die op vraag van Uitwijken en Jong Volk een ‘song of the hood’ schreef. Binnenkort komt daarvan een clip, hou de ogen open!

En daarmee was de laatste noot op Male gespeeld en namen we afscheid van een prachtige drie weekse. Vol goeie moed en onvergetelijke ervaringen reist ons mobiele cultuurhuis verder.

Vind ons tussen 6 en 24 juli in het Rustenburgpark te Sint-Pieters.