Verhaal: ‘Bank-contact: Zorgen…’

Met zijn bank als een verlengstuk van zichzelf trekt Dieter Missiaen deze zomer door Brugge. Hij leert zijn stadsgenoten beter kennen onder de gevleugelde titel ‘Bankcontact’.

Vandaag strijkt hij neer in Assebroek.

Lees hier het verhaal van Dieter:

“Ik wil heel graag op jouw bank komen zitten, maar ik heb echt geen tijd.” Dit zegt een lieve dame terwijl ze het huis van haar zus verlaat. Daarna deelt ze kort haar verhaal: “Ik heb net mijn gehandicapte zus helpen douchen. Nu ga ik langs bij mijn moeder die MS heeft. Daarna wil ik graag nog wat tijd doorbrengen met mijn man. Het was echt zo’n ellendige periode.

Door corona kon mijn zus niet meer naar de dagopvang voor mensen met een beperking. Daarom probeerde ik regelmatig bij haar langs te komen om bijvoorbeeld wat te knutselen of gewoon samen buiten te zitten… Omdat ze zo vaak alleen was, begon ze ook minder te spreken. Gelukkig mag mijn zus nu opnieuw naar de opvang en praat ze weer meer. Ze is gelukkiger!

Ikzelf had het soms ook moeilijk. Op een bepaald moment wilde ik de televisie niet meer aanzetten, omdat ik van al dat negatief nieuws zo triestig werd.

Ik bedank deze vrouw voor de korte ontmoeting en laat haar vlug vertrekken naar haar zieke mama. Ondanks de last die ze draagt, zie en voel ik heel veel positiviteit en draagkracht bij haar. Wat een kracht!