Verhaal: ‘De uitzondering op de uitzondering’

Zaterdagochtend: spoedoverleg met het Uitwijken-team. Storm Odette speelt ons parten. Een tent opzetten is geen optie. Het programma annuleren nog minder. Uitwijken moet Uitwijken dan maar!

Voor de eerste keer in tien jaar Uitwijken zoeken en vinden we een binnen locatie.  ‘Ontmoetingscentrum Rustenhove’ in de Wantestraat wordt onze droge en veilige plek om het programma van zaterdag en zondagmorgen te laten doorgaan.

Aat en Karel van circus Compagnie Mobil sleutelen nog heftig aan hun voorstelling (B.V. Natuur) om die ook binnen te kunnen spelen, ons publiek wordt verwittigd via SMS, het geluidsmateriaal en de drank voor de bar ’s avonds worden verhuisd… Het is intens improviseren, maar alles valt in z’n plooi.

Zondagmiddag:  Odette stopt ermee. Uitwijken kan weer verhuizen naar haar vertrouwde buitenlocatie op Den Tir.

Waar op zaterdag nog wat katten tussen de Uitwijken-auto’s heen en weer spurtten en enkele moedige wandelaars de storm en regen trotseerden, kon op zondag  het Uitwijkenpubliek alsnog genieten van workshops, theater én een circusvoorstelling. Deze was het slot van een unieke Uitwijkeneditie in unieke tijden. Maar…noch corona, noch Odette stak een stok in de wielen, Uitwijken blijft rijden, van wijk naar wijk, om mensen samen te brengen.

Merci Assebroek! Tot de volgende…