Verhaal: ‘De laatste zonnestraaltjes in Sint-Kruis’

Paalbos, een naam die tot de verbeelding spreekt, zo blijkt.

Lennert Coorevits en Pieter Van Dessel fantaseren er honderduit over tijdens hun optreden op zaterdagavond. Ze vragen zich af vanwaar de naam komt, zien in hun verbeelding een paaldanseres, en besluiten dat er meer palen in de Uitwijken-tent staan dan in het Paalbos zelf.

Ook Eva, Patrick en Jan van Compagnie Frieda, die op zondag hun brandend actuele en schitterende theatervoorstelling ‘Wereld…einde van een’ speelden, vonden dit een inspirerende plek.

Paalbos is een plek waar Assebroekenaars en Sint-Kruisenaars elkaar tegenkomen, op hun wandeling, tijdens het joggen, op het speelpleintje, op hun bezoekje bij Hoeve Hangerijn aan de rand van het bos. Een bruisende buurthotspot dus, waar we met Uitwijken maar al te graag landen.

Na het optreden van Lennert en Pieter komt een trouwe Uitwijken-bezoeker naar Pieter toe. Ze vertelt dat ze ontroerd was het nummer ‘Leave a light on’ (Marble Sounds) te horen, omdat het haar deed denken aan een benefietoptreden dat Pieter ooit gaf op de school waar ze werkt… Net daarvoor vertrouwde Pieter ons toe dat hij Uitwijken een ‘warm’ initiatief vindt.

De cirkel was rond. Paalbos zorgde voor warme momenten, merci en tot de volgende!

Bekijk hier het volledige fotoverslag.

©️ Jasper van het Groenewoud