Meitoer 6 — 28 mei 2017

 

Uitwijken Meitoer 2017

De Uitwijkenkaravaan rijdt in mei opnieuw tot aan je voortuin met een gratis aanbod van theater, workshops en muziek. Uitwijken zorgt zoals steeds voor een gemoedelijke sfeer waar je je vrienden en buren ontmoet.   

Dit jaar mogen we je onder meer de nieuwe theatervoorstelling van ‘Wie Walvis’ voorstellen en geven ‘Renée’ en ‘Stoomboot’ het beste van zichzelf op het podium. De heerlijke wafelgeur ontbreekt ook niet op deze Meitoer, halverwege de namiddag is er voor iedereen een versgebakken wafel! Nieuw in het programma van de Meitoer is de samenwerking met de ‘buurtoppepper’ én de eerste editie van de ‘Uitwijkengames’!

Alle activiteiten tijdens Uitwijken zijn gratis.

Zaterdag 6 mei – Zeebrugge
Stella Marisstraat

Zondag 7 mei - Dudzele
Grasplein Amaat Vynckestraat (achter de kerk)

Zaterdag 13 mei – Sint-Jozef
Hoeve De Grendel, Koolkerkse Steenweg

Zondag 14 mei – Sint-Pieters
Rustenburgpark

Zaterdag 20 mei – Sint-Michiels
Grasplein Stokveldepad (tegenover fietspad)

Zondag 21 mei - Assebroek
Kon. Elisabethsquare, vlakbij Maria Assumptakerk

Zaterdag 27 mei – Brugge Centrum
Guido Gezellewarande, Hugo Verrieststraat

Zondag 28 mei – Christus-Koning
Werfplein


programma

Het programma is in elke wijk hetzelfde enkel de theatervoorstellingen en concerten variëren. De Uitwijkenbar is open van 13u30 tot 18u30. Koffie, thee en water zijn steeds gratis te verkrijgen.

 

14u00      De Uitwijkengames 2017

Ze zijn er: de enige echte officiële nu al bijna wereldbekende Uitwijkengames!  We spelen met ploegen van 3 personen (10 – 99j) een dolle afvalrace met gekke opdrachten. Wil je kans maken om de beker in de wacht te slepen? Meld je de dag zelf aan vanaf 13u30 met je ploegje aan de bar.

 

14u30      Theater

Volledig overzicht per wijk onderaan de pagina.

 

15u30      Workshop constructie

Samen bouwen, daar gaat het om in de workshop constructie. De voorbije jaren bouwden we de grote meccano, de toren en de knikkerbaan. Ook dit jaar gaan we voor een unieke constructie! Kom af en geniet mee van het samen bouwen. In samenwerking met Olapaloma vzw.

 

15u30      Buurtoppepper

De buurtoppepper trekt met ons mee de Brugse buurten in. We gaan de groene toer op en bouwen moestuinbakken samen met de buurtbewoners. Daarna gaan we in de wijk op zoek naar een vaste plek voor deze moestuinbak. De bedoeling is dat de buurtbewoners samen verder planten, verzorgen en consumeren. Met medewerking van de Brugse Buurten.

 

16u30      Concert

Volledig overzicht per wijk onderaan de pagina.

 

17u30      Picknick

Schuif tot 18u30 mee aan tafel en breng je eigen huisaperitief en picknick mee. 

 

 

Theater

Richarken (4+)
Productiehuis Blauwhuis

Zaterdag 6 mei  —  Zeebrugge
Zondag 7 mei —  dudzele

Richarken is een herwerking van Richard II van Shakespeare. Als de koning sterft op het slagveld wordt zijn zoon, de jonge Richard, plots koning. Hij wordt bijgestaan door zijn lakeien. Wat volgt is een verhaal over macht en onmacht en hoe Richarken daarmee probeert om te gaan. Deze voorstelling is grappig, vol actie, visueel aantrekkelijk maar evenwel inhoudelijk sterk. Niet te missen!

Een productie van Blauwhuis, in coproductie met Brugge Plus. Spel: Mats Vandroogenbroeck, Bert Dobbelare en Michael Canto Minjauw
Regisseur: Simon D’huyvetter

Blauw Gras (6+)
Theatergroep Wie Walvis 

Zaterdag 13 mei  —  sint-jozef
Zondag 14 mei —  sint-pieters

Zaterdag 20 mei  —  sint-michiels
Zondag 21 mei —  assebroek

Op een boerderij waar blauw gras wordt gemaakt wonen opa, moeder, zoon Woody en dochter Sue. Iedere dag speelt opa op zijn banjo en zingt de familie met elkaar over het leven. Op een dag wordt de familie opgeschrikt door de komst van een vreemd huisje dat plots op het erf staat.  Blauw Gras is een vrolijke voorstelling boordevol bluegrass muziek over de angst voor het vreemde en de nieuwsgierigheid naar het onbekende. 

Spel en muziek: Suzanne Bakker, Vincenzo Castellana, Stijn Hoes, Amarins Romkema en Carlos Zorita Diaz

 

Wereld, einde van een (8+)
Compagnie Frieda

Zaterdag 27 mei  —  centrum brugge

‘Wereld, einde van een’ schetst op een speelse filosofische wijze een evolutie van het mensdom sinds Adam en Eva tot nu. Het is een voorstelling met veel laagjes die zowel jong als oud weet te amuseren door haar spelplezier, tekst en verrassende visuele vondsten. De eenvoudige vorm en taal en het feit dat complexe problemen worden herleid tot hun meest eenvoudige vorm maakt dat de voorstelling toegankelijk is voor alle leeftijden.

Spel, creatie, tekst: Eva Binon, Patrick Vervueren.
Een productie van Compagnie Frieda, in coproductie met Brugge Plus

Wilt Hard (8+)
Productiehuis Blauwhuis

Zondag 28 mei  —  christus-koning

Georgej en Toulouse leven in een verlaten bushok. Ze hebben alles wat ze willen. Ze weten nog niet zeker wat ze willen en waar ze naartoe gaan, maar het staat vast, het wordt GROOT en BELANGRIJK. Wilt Hard gaat over verlangens van twee jonge mensen die iets willen betekenen. Tijdens hun zoektocht beseffen ze dat ze voor dit ideaal alles moeten opofferen, ook hun liefde voor elkaar, hun identiteit en de plaats die hen verbindt. Een voorstelling over twee wilde harten en wat ze zo hard willen. Van en met Simon D’Huyvetter, Loes Swaenepoel en Jonas Baeckeland.

Een productie van Blauwhuis, in coproductie
met Brugge Plus

 

 

concert

Stompin’ Caravan

Zaterdag 6 mei  —  Zeebrugge
Zondag 7 mei —  dudzele

Dit muzikantencollectief uit Gent brengt een eigenzinnige, kleurrijke mix van verschillende stijlen en eigen composities met wortels in de jazz en folkmuziek.                                           

Astrid Creve: zang
Ambroos De Schepper: saxofoon
Johan De Pue: zang, gitaar
Kobe Boon: bas
Antoon Kindekens: drums

Moonai People

Zaterdag 13 mei  —  sint-jozef
Zondag 14 mei —  sint-pieters

Een band die blijft plakken – soms op café –  maar meestal in je oor. Ze brengen een mix van intieme luisterliedjes en groovy opzwepende songs, her en der diagonaal.

David Bauwens: zang, gitaar
Pieter Matthys: gitaar, banjo, backing vocal
Pieter Elias: percussie
Pieter Van den Brande: contrabas, backing vocal, ukelele

Renée.jpg

Renée

Zaterdag 20 mei  —  sint-michiels
Zondag 21 mei —  assebroek

Haar debuutalbum Extending Playground verscheen in 2012. De eerste single van dit album, Dum, dum, dum, stond vijf weken in de Ultratop 50. Daarnaast schreef ze al mee aan de filmmuziek van ‘Noordzee, Texas’ van Bavo Defurne met Ad Cominotto en schreef ze de volledige soundtrack voor de documentaire Dikke Vrienden van Marc Didden. Ondertussen is ze als live muzikant betrokken bij de theatervoorstelling Stapman en zingt ze o.a. met Marble Sounds.

Stoomboot (solo)

Zaterdag 27 mei  —  centrum brugge
Zondag 28 mei  —  Christus-koning

Als er één jonge artiest de échte kleinkunstfakkel heeft overgenomen, dan is het Stoomboot alias Niels Boutsen. Hij won de Nekka-kleinkunstwedstrijd in 2011, stond op het podium met mannen als Zjef Vanuytsel, Jan De Wilde en Kommil Foo. Kom bij ons genieten van zijn zachte Nederlandstalige liedjes.