Sioen & friends

gratis concert ELKE ZATERDAG VAN SEPTEMBER OM 19U30.

(c) Nick Proot.jpg
 
 

Sioen & Rony verbiest
2/9 Sint-Andries
19u30 - 20u30

Rony Verbiest heeft de liefde voor de accordeon meegekregen van vader Michel.. Al op zesjarige leeftijd stond Rony Verbiest op de planken van het bekende café 'De Accordeonist' dat gerund werd door zijn vader. Het was het begin van een creatieve muzikale carrière waarin accordeons, drums en saxofoons centraal stonden. Hij raakt op jonge leeftijd in de ban van de jazz, laat de accordeon staan en studeert saxofoon en slagwerk. Later ging Verbiest naar de conservatoria van Gent en Brussel en onderscheidde zich daar in slagwerk, saxofoon en kamermuziek. Tijdens zijn studies wordt hij geëngageerd als saxofonist bij de Koninklijke Kapel van de Luchtmacht en de Koninklijke Militaire Kapel van de Gidsen. Snel echter raakte Rony Verbiest in de ban van de jazzmuziek en wordt hij een gevestigde naam in de Belgische jazzwereld. hij musiceerde in allerlei jazzformaties en bigbands. Eveneens ontwikkelt Rony Verbiest zijn eigen muziek op accordeon. Zo mengt hij in zijn muziek de traditionele musette met invloeden uit de moderne jazz, klassieke muziek en volksmuziek en uiteraard ook de verleidelijke Argentijnse tango.

Sioen en Rony delen het podium voor ‘Sioen plays Graceland’ maar voor dit concert grasduinen ze binnen eigen werk van Sioen en enkele verrassende covers.


Sioen & Jeroen baert
9/9 Assebroek
19u30 - 20u30

Jeroen Baert studeerde jazz en heeft een liefde voor diverse snaarinstrumenten, al speelt hij vooral viool bij zijn kwartet/kwintet Sun*sun*sun String Orkestra en bij The Colorist Orchestra. Hij werkte ook mee aan meer dan 60 albums & film-soundtracks van Belgische en internationale artiesten, van Sioen tot Zita Swoon tot Emiliana Torrini.

Sioen en Jeroen speelden jaren samen tussen 2004 en 2007. Nostalgie en wat nieuw (vuur)werk.


Sioen & Chords & Cracks
16/9 Sint-Michiels
19u30 - 20u30

ism. Koen van den Broek, Kasper Jordaens & PJ Seaux

Voor 'Chords & Cracks' onderzoekt Sioen de mogelijkheden en het klankbeeld van het eeuwenoude instrument, de klavecimbel. Hij verweeft zijn klassieke muzikale opvoeding met zijn interesse in polyritmiek. Een journalist omschreef de muziekstijl van Sioen als singer-songwriter ooit als 'percussie met noten'. Voor dit project creëert hij avontuurlijke soundscapes en filmische melodieën bij de kunstwerken van bevriende schilder Koen van den Broek. Sioen leerde Koen kennen in Zuid-Korea, waar beide artiesten vaak verblijven voor optredens, exposities en creaties.

Koen van den Broek is een Belgisch hedendaags kunstenaar. Zijn werk vond al vroeg internationale weerklank en maakt deel uit van privé en museale collectie’s over heel de wereld. Zijn onderwerp is het geürbaniseerde landschap van Azië tot Amerika waarbij hij inzoomt op details of “non-places”. Hij verzamelt foto's tijdens talrijke road trips om later te vertalen naar bijna abstracte schilderijen, zodat een autonoom beeld ontstaat los van context en anekdote. De laatste jaren samplede hij geregeld zijn eigen werk door details digitaal te reviseren tot nieuwe beelden. Dit experiment waarbij anderen aan zijn werk in situ klank en beweging toevoegen kan in het verlengde daarvan gelezen worden.

Twee andere vrienden delen het podium. Architect en autodidact geek Kasper Jordaens begrijpt als geen ander hoe creativiteit samen te brengen door technologie. Vaak gebruik makend van projectie en mapping in combinatie met eigen hardware en software legt Kasper een extra laag op de omgeving. Hij creëert en produceert onder de vleugels van iMec en De Krook in Gent maar ook als vaste VJ bij de portables, als livecoding duo H.AL.I.C. en bij vele andere projecten waarbij interactie met de muziek en het live aspect centraal staan. Voor 'Chords & Cracks' bewerkt hij de schilderijen tot unieke 'live visuals' die je meevoeren door het oeuvre van Koen van den Broek.

Multi-instrumentalist PJ Seaux, bassist van Sioen en Amatorski en 50% van het pop/electronica duo Hydrogen Sea, is een beloftevolle expressieve muzikant en performer die vanuit zijn jazz-achtergrond (piano, gitaar en bas) en voorliefde voor popmuziek moeiteloos produceert en improviseert op synths en met electronica.

'Chords&Cracks' is een unieke samenwerking ontstaan uit de liefde voor experiment die verschillende kunstvormen uit verschillende werelden en tijdzones verbindt tot een verfrissend nieuw geheel.


Sioen & Mattias de craene
23/9 Sint-kruis
19u30 - 20u30

Mattias De Craene (MDC) kennen we als saxofonist van Nordmann, maar hij is ook actief bij groepen als Vuurwerk, Flat Eart Society, Buscemi, … .2017 is het jaar waarin hij als artist in residence onder zijn eigen initialen (MDC) een soloproject (MDCIIIIIIIV) opstart waar hij een cd-box met vier cd's mee zal uitbrengen.

Sioen nodigt Mattias uit voor een experimentele ‘jam’ met speelgoedinstrumentjes, onder de noemer ‘Toy Stories’.