Uitwijken komt van 7 tot 25 juni naar Ten Poele in Sint-Pieters.

We brengen van alles mee: onze bureauwagen om in te werken, de barwagen waar we elkaar vijf dagen per week kunnen ontmoeten, een programma vol workshops, circus en muziek én…veel goesting om de buurt te leren kennen.

Je bent welkom aan onze barwagen vanaf 7 juni in de namiddag.  

Kom kennismaken met ons en ons programma bij een gratis koffie of thee en andere drankjes aan kleine prijzen. 

Alle activiteiten tijdens Uitwijken zijn gratis.

Reserveer

dinsdag 7.06

 • Café

  Iedereen is welkom in het Uitwijken Café. Je vind er gratis koffie, thee en een verse krant. Heb je vragen over het programma, aarzel niet om ze te stellen.

  Tussen 7 en 25 juni, telkens van dinsdag t.e.m. zaterdag van 11u tot 18u.

vrijdag 10.06

 • Circus

zaterdag 11.06

 • Circus

  In Connexio van Carré Curieux heeft de uitzonderlijk getalenteerde diabolo speler Vladimir Couprie een wolf/vriend als medestander. Samen herzien ze de eeuwenoude praktijk van de ‘dressage’. Spelend met de essentie toont hun relatie een verstoorde menselijkheid. De pure momenten van tederheid en liefde zijn een aangrijpend spel. Dit is meer dan een echt verhaal, het is een live verhaal!  

zaterdag 18.06

 • Verhalen

  Welke spelletjes speelde jij als kind? Wie heeft jou leren schaken? Heb je nog een oud ganzenbord liggen van je (over)grootouders? Wie kan nog ‘bikkelen’? Er zijn heel wat objecten, verhalen en tradities verbonden met spelletjes spelen. Wist je trouwens dat de grootste spellencollectie ter wereld zich in Brugge bevindt, in het VIVES Spellenlab. Een deel van die collectie zijn historische bordspellen, die de vrijwilligers van Erfgoedcel Brugge momenteel registreren. Je kan ze online bewonderen op Erfgoedinzicht. 

  Heb je een spel ‘uit de oude doos’, uit een andere cultuur, of met een straf verhaal? Breng het mee en vertel! Een team van spelexperts en erfgoedvrijwilligers staan paraat om de spellen te beschrijven, te fotograferen en de verhalen op te nemen. 

 • Verhalen

  Team Erfgoedcel registreert jouw spelerfgoed. We noteren basisgegevens, fotograferen de objecten, nemen interviews af en maken portretten. Je kiest zelf wat je wilt delen. Er zijn ook vrijwilligers van het Vives Spellenlab en volkspelen Madeleine die meer duiding kunnen geven bij je gezelschapsspel. We zijn doorlopend aanwezig en reserveren is niet verplicht. 

  Heb je een specifieke vraag of wil je al een tijdsslot reserveren? Dan kan je ons dit laten weten via dit inschrijvingsformulier.

 • Workshop

  Maak samen met vrijwilligers van Nsanga een dambord en leer daarna de Congolese spelregels. In tegenstelling tot in andere landen moet je in deze versie proberen te verliezen en dus zoveel mogelijk stenen overhouden! 

  Vanaf 12 jaar – reserveren is noodzakelijk.

 • Workshop

  Vrijwilligers van FMDO voorzien een multiculturele speltafel (o.a. spellen uit Congo, Syrië, Nigeria, Afghanistan, Nepal en Mexico). Leer korte spelletjes uit verschillende landen spelen of breng zelf een spelletje mee en leer anderen spelen. 

 • Eten

  Buurtrestaurant 

  Proef van de buurt! Onze huiskok Pieter maakt samen met lokale enthousiastelingen een maaltijd klaar! Voor 4€ kun je genieten van een heerlijke hap. 

  GEZOCHT: Kook je graag, heb je heerlijke recepten van jezelf, je ouders of grootouders, of uit verre windstreken? Steek je graag de handen uit de mouwen? Kom het ons vertellen op Uitwijken Café, we brengen je in contact met Pieter. 

  Reserveren noodzakelijk! 

 • Film

  De film zal weldra bekendgemaakt worden.

vrijdag 24.06

 • Muziek

  Adja Fassa is een singer-songwriter en theatermaakster, die ook schrijft en speelt. Bovenal is ze een reiziger in hart en nieren: van een theateropleiding in KASK te Gent, naar India en Nepal om zich te verdiepen in Yoga en andere praktijken die zich toespitsen op het (onder)bewustzijn. Daarna keerde ze terug naar België, waar ze in Leuven  jazz-zang studeerde.  

  Tegenwoordig woont ze in Brussel en experimenteert ze met het ontwikkelen van een hybride stijl waar Jazz, Soul, Gospel en R&B versmelten met fysiek theater – geïnspireerd door meditatieve en symbolische elementen – en Spoken Word.

  I.s.m. Cactus Muziekcentrum
   

  Band:

  • Adja Fassa:  lead vocal, composer & auteur 
  • Alexis Nootens: guitar & arrangement 
  • Emile hennuyer: trumpet 
  • Nina Lafleur: piano 
  • Edwin Théophile: double bass 
  • Samuel De Vleeschouwer: drums 
  • Adrien Souchet: backing vocals 
  • Elvira Lawson: backing vocals 
  • Levi Leïto Wynants: backing vocals

   

  Facebookpagina

zaterdag 25.06

 • Eten

  Buurtrestaurant 

  Proef van de buurt! Onze huiskok Pieter maakt samen met lokale enthousiastelingen een maaltijd klaar! Voor 4€ kun je genieten van een heerlijke hap. 

  GEZOCHT: Kook je graag, heb je heerlijke recepten van jezelf, je ouders of grootouders, of uit verre windstreken? Steek je graag de handen uit de mouwen? Kom het ons vertellen op Uitwijken Café, we brengen je in contact met Pieter. 

  Reserveren noodzakelijk! 

 • Muziek

  Billie Kawende zingt al haar hele leven. Ze groeit op in een familie waar muziek geen optie was, maar een ‘must’. Congolese rumba, hiphop, maar vooral soul en gospel hebben haar leven gedomineerd. Ze houdt van de tijdloze schoonheid van oude soul, die het hart met liefde, zelfrespect en spiritualiteit overlaad. Door de bijna vergeten, maar prachtige oude soulnummers van bvb The Staple Singers een Billie-touch mee te geven wil ze aantonen dat men met de kracht van een song levens kan veranderen via een boodschap van liefde, respect en vergeving. ‘Only real old school Soul is going to last forever’.  

  Uitwijken vroeg Billie Kawende om dit jaar vijf concerten te geven, telkens met andere muzikale vrienden. 

   

  Website

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten in Ten Poele?
Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief.