Uitwijken komt naar Assebroek

Op het programma staat een mix van theater, circus, muziek en workshops. Het is helaas niet mogelijk om zomaar even  de Uitwijkensfeer te komen opsnuiven. Voor deze editie is het echter nodig om vooraf je plekje te reserveren. Zo kan Uitwijken op een veilige manier plaatsvinden.

De online reservaties worden vanaf donderdag 24 september open gezet. 

Zaterdag 26.09

 • Verhalen

  Niemand vertelt verhalen zoals Meneer Zee dat doet. En dat doet hij al vele jaren bij ons, op Uitwijken! Zijn keurige pak en ditto snor verklappen dat het verhalen vertellen voor hem een eerbiedwaardige bezigheid is. Vol passie en fantasierijke energie. Hij worstelt met woorden en zoekt naar zinnen. Hij toont zijn verhalen met zijn prachtige stem die stijgt en daalt, sluipt en slaat en streelt en af en toe een sprintje trekt.

  Speciaal voor Uitwijken heeft Meneer Zee een ‘specialleke’ in petto. Voor de allereerste keer laat hij zich begeleiden door accordeonist Jonas Malfliet en violiste Lotte Remmen. Zij zullen muzikale zuurstof in zijn verhalen pompen.

  Kom genieten van deze première voor jong en oud!

 • Theater

  L’escabeau is de nieuwste voorstelling van Danie Jordens en Bart Braeken. Improvisatie met slechts twee elementen: een ladder en een muzikant. Een fantasierijke voorstelling vol ontdekkingen. In de wereld van Hendrik is een ladder niet noodzakelijk een ladder. Het is een clowneske zoektocht met hoge pieken en diepe dalen. Theater in zijn pure vorm, zonder veel franjes, zonder veel gedoe.

 • Circus

  Het milieu wordt bedreigd, bossen staan in brand, het zeeniveau stijgt. Maakt u zich geen zorgen, want de mannen van B.V. Natuur helpen een handje met hun groene vingertjes.

  Met hun koddige kraanwagen bouwen zij een boom versie 2.0. Is de natuur maakbaar? B.V. Natuur is coming to the rescue. Pijnlijke slapstick, een onhandige samenwerking en een dansje tijdens het schaften. Natuur zonder vieze handen, lekker praktisch en met weinig kans op uitsterven.

  Aat en Karel proberen de natuur in een kunstwerk te vatten, maar richten tegelijk onherstelbare schade aan.

  Idee & spel Karel Casier en Aat Dirks

 • Muziek

  Je kent Lennert Coorevits (1993°) ongetwijfeld als de frontman van de Compact Disk Dummies. Samen met zijn broer Janus heeft hij al menig harten sneller doen slaan met hun onnavolgbare Electro-punk.

  Toch is Lennert meer dan louter een zanger. Hij is songschrijver, gitarist, occasioneel drummer en danswonder. Kortom, hij is een multitalent zonder weerga. Naast de Compact Disk Dummies componeerde hij de soundtrack voor de televisiereeks ‘De Kraak’ én stond hij op de planken bij de theatervoorstellingen Pitchbull en Virginity.

  Uitwijken vroeg Lennert om vier zaterdagavonden het mooie weer te komen maken. Een akoestische set, een jamsessie met zijn vrienden-muzikanten of een preview van de muziek voor het Canvas-programma ‘Albatros’? Het kan allemaal. Verdere updates volgen later.

Zondag 27.09

 • Workshop

  Tai Chi is oorspronkelijk ene oude Chinese interne krijgskunst. Wat opvalt als je iemand tai chi ziet beoefenen is de vloeiende, zachte manier van bewegen. De bewegingen vloeien moeiteloos en gecoördineerd in elkaar over. Als we onze geest stil en rustig maken kunnen we ons ten volle concentreren op wat er binnen in ons lichaam gebeurt. Zo komen we werkelijk in contact met onze essentie en kunnen we lichaam en geest laten samenwerken. Het ontspannen lichaam volgt de intentie van de geest en voert de bewegingen moeiteloos uit. Ervaring met Tai Chi of niet? Je bent welkom!

  Vanaf 16 jaar.

 • Workshop

  Verhaal, beweging en muziek worden één in deze vreugdevolle versmelting van sprookjesbeelden en houdingen.

  Lach, ontspan, doe onnozel en geniet als een klein kind.

  Voor kinderen van 4 tot 7 jaar en hun ouders/begeleiders. Schrijf je als begeleider ook in. Let op: Deze workshop valt op hetzelfde moment als de workshop Tai Chi. Schrijf jezelf of je kind(eren) dus niet dubbel in.

 • Theater

  Twee chagrijnige chauffeurs arriveren met een bizar wagentje op een desolate plek in de stad. Ze willen iets wat het daglicht niet mag zien ongestraft dumpen. De routineklus loopt echter faliekant mis…

  Concept & Spel Christaan Mariman, Fredrika Del Nero en Sara Haeck. Coach Michiel Soete. Coproductie Uitwijken, Brugge Plus vzw. Met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en #staycation. Met dank aan GC Ten Weyngaert, Wiels, K.A.K., Decoratelier, Hanne Machielsen en Gertjan De Boeck. Brusselse zomertournee i.s.m. GC Ten WeynGaert, GC Contact, GC Nekkersdal, vzw Toestand en Regio Noord

 • Muziek

  Hendrik Lasure reisde op zijn 15 jaar, in 2012, reeds mee met de Uitwijkenkaravaan voor een reeks concerten. Nu, in 2020, het jaar dat we 10 jaar Uitwijken vieren, vonden we dan ook dat Hendrik zeker niet mocht ontbreken.

  Hendrik heeft, samen met Casper Van De Velde, de aandacht van de jazz-wereld getrokken met SCHNTZL. Maar het bleef niet bij SCHNTZL. Zo is er Orange Moon met Manolo Cabras en Mathieu Calleja. Verder musiceert hij nog bij Amber Haze waar hij samen met Casper Van De Velde een trio vormt met de Italiaanse vocalist Francesca Palamidessi. Door zijn samenwerkingen met tal van artiesten toont Hendrik zijn muzikale veelzijdigheid.

  Op Uitwijken zal hij optreden met Easy Pieces: een trio bestaande uit Benjamin Sauzereau op gitaar, Dorian Dumont op keyboard en Hendrik Lasure ook op keyboard. In deze ongewone bezetting brengen ze composities van Benjamin en Hendrik. Franse liederlijkheid met improvisatie-intermezzo’s.

 • Workshop

  Je soldeert een contactmicrofoon op een plank en gaat daarna muzikaal en experimenteel aan de slag. Je zoekt klankobjecten zoals een veer, een haarspeld of een kam, waarvan je de klank versterkt. Hiermee kun je heel verrassende composities in mekaar steken. Warre en Cezar begeleiden je doorheen het gesoldeer, geplak en getimmer…én zorgen ervoor dat je jouw unieke klankplank kan meenemen naar huis.

  Van 8 tot 10 jaar met begeleiding. Vanaf 10 jaar zonder. Schrijf je als begeleider ook in. Let op: Deze workshop valt op hetzelfde moment als de workshops Tekenen met Hans en Bierviltjes Maken. Schrijf jezelf of je kind(eren) dus niet dubbel in!

 • Workshop

  In de barwagen van Uitwijken ontbreekt het nog aan bierviltjes en onderleggers. Hoe schoon zou het zijn om de Uitwijkenbezoekers op onze bierviltjes te eren? Zo kunnen ze steeds meereizen in onze Uitwijkenkaravaan! Maak je persoonlijke onderleggertje, leer houtsnijden en drukken. Natuurlijk krijg je zelf ook een exemplaar mee naar huis om onder je eigen drankjes te leggen of aan je muur te hangen!

  Kinderen onder de acht jaar moeten begeleid worden. Schrijf je als begeleider ook in. Let op: Deze workshop valt op hetzelfde moment als de workshop KLANKPLANK en Tekenen met Hans. Schrijf jezelf of je kind(eren) dus niet dubbel in!

 • Theater

  Twee chagrijnige chauffeurs arriveren met een bizar wagentje op een desolate plek in de stad. Ze willen iets wat het daglicht niet mag zien ongestraft dumpen. De routineklus loopt echter faliekant mis…

  Concept & Spel Christaan Mariman, Fredrika Del Nero en Sara Haeck. Coach Michiel Soete. Coproductie Uitwijken, Brugge Plus vzw. Met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en #staycation. Met dank aan GC Ten Weyngaert, Wiels, K.A.K., Decoratelier, Hanne Machielsen en Gertjan De Boeck. Brusselse zomertournee i.s.m. GC Ten WeynGaert, GC Contact, GC Nekkersdal, vzw Toestand en Regio Noord

 • Circus

  Een oud-gymnaste blikt terug op haar carrière. Hoewel ze getalenteerd was, behoort ze niet tot het collectieve geheugen. De jarenlange intensieve trainingen hebben haar lichaam gemaakt en gekraakt. Dit slangenmens gunt ons een blik in haar ziel en dat met een stevige portie humor. Wordt getuige van haar innerlijke chaos en haar demonen die ze met haar krullend lichaam tot uiting brengt. Eigenlijk wil ze gewoon zichzelf zijn en geliefd zijn door haar publiek. Cruda is een beetje cru maar vooral heel leuk.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten in Assebroek?
Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief.